Kom barbecueën met Westerlo Bruist op zaterdag 21 juli

Op zaterdag 21 juli is iedereen welkom aan Toerisme Westerlo in de Sint-Lambertusstraat 4 voor een BYOM-BBQ (Bring Your Own Meat Barbecue).

Vanaf 16 uur is het terras open en staan de warme barbecues klaar in de tuin. Breng je eigen vlees of vis en bijgerechten mee en sta zelf aan de barbecue om te bakken. Borden, bestek en drank zijn aanwezig. Voor de kinderen zijn er springkastelen, een ballenbad, mega legoblokken en spelletjes. Om 16 uur treedt coverband Nuts op, om 18.30 uur EarJazzM en om 21 uur Celebrate. De toegang is gratis.

Niet-Belgen kunnen nog tot 31 juli inschrijven voor de gemeenteraadsverkiezingen

Nog tot 31 juli kunnen niet-Belgische Westerlonaren zich inschrijven om te stemmen bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober. Ze moeten daarvoor minstens vijf jaar in België wonen, ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters en 18 jaar oud zijn.

Niet-EU'ers moeten ook een verklaring ondertekenen. Inschrijven kan bij de dienst burgerzaken op het gemeentehuis. Voor de provincieraadsverkiezingen die ook op zondag 14 oktober plaatsvinden kan men niet inschrijven.

De gemeente roept niet-Belgen op om zich in te schrijven. Iedereen die in aanmerking komt, kreeg enkele weken geleden een uitnodigingsbrief. In totaal ging het over 465 Europeanen en 104 niet-EU'ers. Tot nu tot zijn er een twintigtal ingeschreven. Voor Belgische Westerlonaren is stemmen een (burger)plicht.

Westerlo blijft vechten tegen zwerfvuil en sluikstorten!

Zwerfvuil en sluikstorten kosten handenvol geld aan opruimkosten, horen niet thuis in de Parel van de Kempen en storen heel veel Westerlonaren. De gemeente krijgt er dan ook heel wat klachten over.

Naast boetes voor overtreders en opruimen, opruimen, opruimen, zet Westerlo graag mensen in de kijker die meehelpen. Er zijn de zwerfvuilpeters en -meters: vrijwilligers die het hele jaar rond op pad zijn in hun buurt.

Daarnaast is er jaarlijks een opruimactie. Dit jaar vindt die plaats in september. Het startmoment van de veertiendaagse is World Cleanup Day op zaterdag 15 september aan het gemeentehuis. Wil je ook meevechten tegen zwerfvuil en sluikstorten? Laat het nu al weten aan de milieudienst op milieu@westerlo.be.

Westerlo kijkt ook uit naar een beslissing van de Vlaamse regering over het verpakkingsplan. Komt er statiegeld op flesjes en blikjes? Net zoals meer dan de helft van de Vlaamse gemeenten is Westerlo aangesloten bij de Statiegeldalliantie.

Vergunning voor afbraak zwembad, muur blijft staan

De gemeente heeft een vergunning om het oude zwembad in de Meulemanslaan in Tongerlo af te breken. Op de plek van het zwembad komt een speelveld voor de kinderen van De Kinderclub en van school 't Grafiekje.

De rechterzijgevel en een groot deel van de voorgevel van het oude zwembad blijven staan. De zijgevel doet immers dienst als tuinmuur voor de buren. In Tongerlo leefde ook het idee om een herinnering aan het oude zwembad te houden. Meer dan veertig jaar lang leerden heel wat mensen er zwemmen en beleefden er gouden tijden.

De voorgevel blijft echter niet alleen uit nostalgische overwegingen staan. Op die manier blijft het straatbeeld behouden. De muur krijgt ook een nieuwe functie als veilige afsluiting tussen de straat en de speelplek voor de kinderen van de Kinderclub en de school.

Zomerse dorpswandelingen in Oosterwijk op dinsdag 24 juli

Steeds meer mensen sluiten aan bij de zomerse dorpswandelingen. Zowel in Oevel, Westerlo als in Heultje waren de voorbije weken heel wat honderden mensen erbij. Ook wandeling nummer 4 komt er aan.

Op dinsdag 24 juli verkennen we de bosrijke omgeving van Kamp C en Zone Reme in Oosterwijk. Start en aankomst is aan Kamp C in de Britselaan 20 om 19 uur. Verzamelen vanaf 18.30 uur. Er zijn ook nog wandelingen op dinsdag 7 augustus aan de Beddermolen in Tongerlo, op dinsdag 21 augustus in Voortkapel en op dinsdag 28 augustus in Zoerle-Parwijs.

Nationale feestdag op zaterdag 21 juli

Op zaterdag 21 juli zijn heel wat diensten en winkels gesloten. Ook Zwembad De Beeltjens, de bib en het recyclagepark zijn toe. Toerisme Westerlo is open.

Wat is er deze week te doen in Westerlo?

dinsdag 17 juli

Zomerse dorpswandeling in Heultje met start en aankomst aan Dukes Ranch, 19 uur

vrijdag 20 juli

Kamping Karton op Westerlo Bruist bij Toerisme Westerlo

zaterdag 21 juli

Kamping Karton op Westerlo Bruist bij Toerisme Westerlo

Beker van Westerlo duivensport

Mosselfeesten Koninklijke Fanfare Hoop en Vlijt Westerlo in De Garve, 11.30 uur

De beste Belgische songs aller tijden op radio WFM, 12 tot 18 uur

Schaal Marcel Indekeu, wielerkoers voor nieuwelingen in Heultje, vanaf 13 uur

Westerlo Bruist BBQ, vanaf 16 uur

zondag 22 juli

Mosselfeesten Koninklijke Fanfare Hoop en Vlijt Westerlo in De Garve, 11.30 uur

maandag 23 juli

Mosselfeesten Koninklijke Fanfare Hoop en Vlijt Westerlo, vanaf 16 uur

dinsdag 24 juli

Zomerse dorpswandeling in Oosterwijk met start en aankomst aan Kamp C, 19 uur

meer info op www.westerlo.be en Facebookpagina Gemeente Westerlo

gemeente Westerlo - Boerenkrijglaan 61 - 2260 Westerlo

014 54 75 75 - info@westerlo.be